CA

Totes les notícies

El Consell dóna el seu suport als ajuntaments en el procés d’estabilització de la funció pública

El Consell dóna el seu suport als ajuntaments en el procés d’estabilització de la funció pública

(02/06/2022)

El conseller d’Hisenda i Funció Pública explica als consistoris com la nova Escola Mallorquina d’Administració Pública ajudarà en la regularització del seu personal interí.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, s’ha reunit avui dematí amb diferents ajuntaments de Mallorca per analitzar la situació del procés d’estabilització de la funció pública. El Consell de Mallorca ha ofert el seu suport als consistoris de l’illa per ajudar en el procés de reducció de les places temporals cap a l’objectiu de la norma estatal, que és del 8%.

El conseller ha explicat als diferents representants dels ajuntament com la nova Escola Mallorquina d’Administració Pública (EMAP) ajudarà als consistoris en les convocatòries de processos de concurs i de concurs-oposició per regularitzar el seu personal interí, tal com ordena la Llei 20/2021 de 28 de desembre de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a la funció pública.

Josep Lluís Colom ha assegurat que «aquesta és una primera reunió per explicar de quina manera s’ha de fer tot aquest procés, com articularem aquesta feina a través d’un conveni. Els terminis són molt limitats. Ara ja s’ha acabat la presentació de l’oferta pública per part de totes les administracions, i ara a la segona fase s’ha fer la proposta de totes les convocatòries. Per tant, esteim en aquest procés d’establir aquestes encomanes de gestió i impulsar totes les convocatòries dels ajuntaments».

A la reunió han assistit representants dels ajuntaments que han fet al Consell de Mallorca l’encomana de gestió del procés d’estabilització de la funció pública. Els consistoris representats han estat Alaró, Alcúdia, Algaida, Ariany, Artà, Binissalem, Búger, Capdepera, Consell, Deià, Estellencs, Fornalutx, Lloret de Vista Alegre, Manacor, Maria de la Salut, Sencelles, Sineu, Son Servera, a més de la Mancomunitat del Raiguer. 

El Consell de Mallorca, per la seva banda, va presentar fa un mes l’oferta pública d’ocupació corresponent als anys 2022, 2019 i 2017, que permetrà la convocatòria de processos d’estabilització laboral de 1.300 places al Consell, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i l’Agència de Defensa del Territori (ADT). El procés d’estabilització laboral regularitzarà 1.300 places (457 del Consell, 817 de l’IMAS i 26 de l’ADT), un 45 % de la seva massa laboral. Amb aquest procés, la institució insular aconseguirà acostar el nombre de places temporals de la seva plantilla a l’objectiu de la norma estatal, fixat en el 8% del total.

Adreça

General Riera, 113, Palma

 

 

Contacte

estabilitzacio@conselldemallorca.net