CA

Totes les notícies

64 nous funcionaris prenen possessió del seu càrrec al Consell de Mallorca 

64 nous funcionaris prenen possessió del seu càrrec al Consell de Mallorca 

(23/09/2024)

  • Departament d'Hisenda i Funció Pública

El procés d’estabilització de la institució insular ha permès que 399 treballadors consolidin la plaça

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha assistit acompanyat de tots els consellers executius de la institució insular a la presa de possessió de 64 nous funcionaris que han aconseguit una plaça definitiva després de superar el procés d’estabilització al Consell de Mallorca i a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS).

Els nous funcionaris de carrera, abans personal interí, han superat el procediment de concurs de mèrits per obtenir una plaça definitiva com a empleats públics del cos de l’administració especial. Entre els nous funcionaris, hi ha tècnics d'emergències per a bombers, operaris d'oficis, enginyers, informàtics, etc. En concret, 20 funcionaris han pres possessió de la seva plaça com a treballadors públics al Consell de Mallorca i 44 ho han fet a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS).

El president Llorenç Galmés ha assenyalat que «aquesta presa de possessió demostra que el Consell de Mallorca està amb els seus treballadors, el veritable motor del Consell, i que la institució insular treballa per aconseguir l’estabilitat laboral i reduir els índexs de temporalitat». El president ha destacat que «tot aquest procés ha estat possible gràcies a la gran feina que ha fet l’Escola Mallorquina d’Administració Pública (EMAP), encarregada de gestionar el procés d’estabilització i els tribunals, i el gran compromís i esforç d’aquest equip de govern per reduir la taxa de temporalitat dels empleats públics i complir amb l’objectiu de finalitzar els processos d’estabilització a finals d’any».

El mes de desembre de 2023, el Consell de Mallorca va iniciar el procés d’estabilització i va acollir les convocatòries de l’administració general i especial de la institució insular, de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials i de l’Agència de Defensa del Territori. Així mateix, a través de l’EMAP, va assumir els processos d’estabilització de 29 entitats locals, els seus organismes autònoms i empreses públiques municipals, per dur a terme conjuntament els processos i gestionar-los de manera coordinada.

L'1 de febrer varen prendre possessió els primers funcionaris a través del procés d’estabilització, 35 en concret; el 8 d’abril varen aconseguir la plaça com a empleats públics de carrera pel mateix motiu 152 treballadors, i el 12 de juliol 148 funcionaris més van consolidar la plaça a la institució insular. En total, han pres possessió del seu càrrec 399 funcionaris entre el Consell de Mallorca, l’IMAS i l’ADT.

La finalitat del procés d’estabilització és reduir la temporalitat a l’Administració, ja que la normativa estatal estableix que la taxa s’ha de reduir fins al 8 % i, abans de la convocatòria, al Consell de Mallorca se situava en un 80 %.

Vídeos

presa possessió

Adreça

General Riera, 113, Palma

Contacte 

estabilitzacio@conselldemallorca.net

Atenció telefònica

De 12.00 h a 14.00 h, de dilluns a divendres
Consell Insular de Mallorca: 971 007 924 / 971 007 912
Entitats Locals (personal funcionari): 971 007 913 / 971 007 925
Entitats Locals (personal laboral): 971 007 910